Granična policija i Sipa sutra dobijaju 63 vozila i opremu

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO - Ceremonija primopredaje donacije EU od 63 vozila i specijalizovane opreme za Graničnu policiju i Agenciju za istrage i zaštitu (Sipa) BiH biće održana sutra, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

 Graničnoj policiji BiH biće uručeni ključevi 35 kombija i 12 SUV vozila, u vrijednosti veće od tri miliona KM.

Osim toga, biće isporučena i dodatna oprema za nesmetano obavljanje zadataka, u skladu sa identifikovanim potrebama službenika. "Ova donacija znatno će unaprijediti rad policijskih službenika i omogućiti im brže djelovanje i mobilniji rad na terenu", saopšteno je iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM). EU je obezbijedila Sipi 16 terenskih vozila i specijalizovane uniforme za službenike, čija je ukupna vrijednosti veća od 460.000 KM.

Sredstva za projekat "EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH" obezbijeđena su kroz posebnu mjeru Instrumenta za pretpristupnu pomoć.

Projekat sprovodi IOM u partnerstvu sa UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA i Danskim savjetom za izbjeglice.

Primopredaja je planirana za 12.00 časova, a nakon ceremonije medijima će se obratiti ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, subregionalni koordinator za zapadni Balkan i šef Misije IOM-a u BiH Laura Lungaroti, te predstavnici Granične policije BiH i Sipe-

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana