Građani BiH i Srbije zajedno pomažu djeci

GS
Građani BiH i Srbije zajedno pomažu djeci

BIJELjINA - Fondacija „Humanost bez granica“ već nekoliko godina pomaže u liječenju djece iz Srbije, a sada je otvorila svoje predstavništvo i u Bijeljini za sve građane BiH. Više od stotinu dece kojima je omogućeno liječenje u Srbiji je odličan rezime ove organizacije koja sada sa radom počinje i u BiH.

Osnivač i predsjednik Upravnog odbora Fondacije „Humanost bez granica“ Vladimir Vučetić je osmislio koncept koji podrazumijeva više humanitarnih brojeva na jedinstvenoj SMS platformi, koji se već skoro deset godina uspješno primjenjuje u Srbiji.

- Ubuduće će svi građani Srbije i BiH, kojima je pomoć potrebna, moći preko naše Fondacije da dobiju svoje posebne humanitarne brojeve i bankarske račune. Već sada je u BiH aktivno 32 humanitarnih brojeva naših korisnika. Svi oni imaju i svoje srpske humanitarne SMS brojeve – kaže Vučetić.

Pojašnjava da pomoć dolazi kroz jedinstveni sistem, u kome svako dijete ili odrasla osoba dobija svoj broj za prikupljanje sredstava putem SMS poruka i svoje posebne bankarske račune.

-Ovaj projekat je omogućio da veliki broj naših humanih građana direktno utiče na živote onih kojima je pomoć potrebna. Slanjem SMS poruka na brojeve ili uplatama na račune naših korisnika svako od nas može da pomogne nekom ko nema finansijske mogućnosti da plati svoje lečenje i kasniji oporavak. U isto vreme donatori mogu na našem sajtu Fondacija.rs da prate kako se njihove donacije koriste i da vide konkretne rezultate svog doprinosa. Zahvaljujući ovom sistemu, uspeli smo da sakupimo više od milion evra i, najvažnije, pružili smo pomoć za 110 dece. Naravno u BiH će umesto SMS poruka građani moći da pomognu pozivom na određeni broj – naglasio je Vučetić.

Istakao je da su vođeni principom koji se nalazi u nazivu Fondacije - da humanost ne poznaje granice, odlučili da prošire svoj uticaj izvan Srbije i pomognemo i djeci i odraslima u BiH.

-Sa velikim entuzijazmom smo otvorili novo sedište naše Fondacije u Bijeljini, gradu koji je poznat po svojoj gostoljubivosti i zajedničkom duhu. Odatle ćemo raditi ruku pod ruku sa građanima širom BiH, pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija. Kao i u Srbiji, svako dete u BiH, koje se nađe pod našom zaštitom dobiće svoje humanitarne brojeve u obe države putem kojih će ljudi moći da uplate sredstva direktno za njihovo lečenje. Ovaj sistem ne samo da pruža transparentnost, pošto se na našem sajtu vide sve uplate i isplate, već i pruža priliku svakom pojedincu da se lično uključi i da svoj doprinos - naglasio je.

Dodaje da planiraju da organizuju i seriju događaja koji će imati za cilj da edukuju javnost o važnosti solidarnosti i zajedničkog djelovanja.

-Verujemo da je edukacija ključna za razvoj snažnog i zdravog društva. Kroz ovaj prošireni angažman nadamo se da ćemo podstaknuti talas solidarnosti i humanosti, koji će preplaviti ceo region. Naš cilj je da stvorimo mrežu podrške koja će spajati ljude preko granica, gradeći mostove ljubavi i razumevanja među nama. U ime svih nas u Fondaciji – humanost bez granica želim da se zahvalim svim dosadašnjim donatorima i volonterima koji su učinili naš rad mogućim. Pozivam sve da se pridruže našem pokretu, šireći reč i pridružujući se našim naporima da stvorimo svet bez granica, posebno za sve naše najmlađe sugrađane.

Ukoliko neko nije u finansijskoj mogućnosti da uplati novac ili pozove humanitarni broj, od velike je pomoći i deljenje vesti i apela na društvenim mrežama – poručio je Vučetić.

Rad fondacije možete da podržite na sljedeće načine:

Poziv BiH: 17101

SMS Srbija: 1 na 2407

KM: 1610000299720020

Svrha doznake: 001

Dinarski račun: 160-467311-84

Devizni račun: 00-540-000208.2

IBAN: RS35160005400002080262

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Onlajn donacije:  E-doniraj  PayPal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana