Gradiška: Za socijalno ugrožene porodice 250 paketa pomoći

Srna
Gradiška: Za socijalno ugrožene porodice 250 paketa pomoći

GRADIŠKA - Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška počeli su danas podjelu 250 prehrambeno-hijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice, za čiju nabavku je sredstva obezbijedila Gradska uprava.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je ovo drugi put da Gradska uprava od početka pandemije virusa korona obezbjeđuje pakete pomoći za socijalno ugroženo stanovništvo, podsjećajući da je krajem marta podijeljeno više od 300 paketa.

Adžić je izjavio novinarima da se paketi dijele na osnovu spiskova koje je Gradska uprava dobila od Centra za socijalni rad, Boračke organizacije, Udruženja penzionera i savjeta mjesnih zajednica u Gradišci.

“Želimo da na osnovu socijalne karte pomognemo onima koji su najugroženiji u ovim teškim vremenima”, naglasio je Adžić i dodao da je vrijednost svakog paketa oko 40 KM.

On je istakao da je Gradiška jedna od rijetkih lokalnih uprava koja izdvaja značajan procenat budžetskih sredstava za socijalna davanja, navodeći da se od ukupnog gradskog budžta, od oko 28 miliona KM, četiri miliona KM izdvaja za socijalne potrebe građana.

“Gradiška nema veći procenat socijalno ugruženog stanovništva od drugih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, ali želimo da pomognemo svima koji su su stanju socijalne potrebe”, naglasio je Adžić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška Borko Dević rekao je da je socijalno ugroženim porodicama u Gradišci od početka pandemije virusa korona podijeljeno više od 1.000 paketa, za čiju nabavku su sredstva obezbijedili Gradska uprava, Crveni krst i brojni donatori.

Dević je naveo da Crveni krst Gradiška tokom godine prehrambenim i higijenskim namirnicama snabdijeva oko 100 socijalno ugroženih porodica, ali da je situacija vezana za virus korona uslovila da je sada pomoć potrebna većem broju porodica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana