Gradiška: Za izgradnju lokalnih puteva u idućoj godini 700.000 KM

Srna
Foto: Printskrin

GRADIŠKA- Za izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva na području Gradiške u narednoj godine iz gradskog budžeta planirano je da bude utrošeno 700.000 KM.

Riječ je novcu koji je predviđen prema Nacrtu Plana korištenja sredstava ostvarenih od naknada po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta, koji je usvojen na posljednjoj sjednici Skupštine grada.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove Vedran Knežević rekao je Srni da je predviđeno da u devet mjesnih zajednica bude izgrađeno 11 dionica puta, ukupne dužine 8.460 metara.

"Predviđeno je asfaltiranje tri dionice puta u mjesnoj zajednici Turjak i po jedne dionice u mjesnim zajednicama Grabavci, Sovjak, Cerovljani, Donjim i Gornjim Podgradcima, Seferovcima, Kozincima i Kočićevu. Od navedenih 11 dionica puteva, devet se odnosi na asfaltiranje makadamskih puteva, a tri na potpunu rekonstrukciju postojećih asfaltnih puteva koji su lošem stanju", pojasnio je Knežević.

Prema Nacrtu plana korištenja sredstava ostvarenih od koncesionih naknada, u idućoj godini bi trebalo da bude izdvojeno 150.000 KM za realizaciju dva projekta izgradnje ulica i parking prostora u gradskoj zoni.

"U izgradnju Jerusalimske ulice ukupne dužine 270 metara, sa kompletnom oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom biće uloženo 50.000 KM, a 100.000 KM za modernizaciju parking prostora između ulica Vidovdanske, Mis Irbi i Nikole Tesle", naveo je Knežević.

Na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta usvojena su i tri nacrta programa za 2022. godinu, a riječ je o programima tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva, tekućeg održavanja i rekonstrukcije hidromelioracionog sistema i Programa zajedničke komunalne potrošnje.

Knežević je naveo da je Nacrtom Programa tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva planirano 300.000 KM, a isti iznos je predviđen i za održavanje hidromelioracionog sistema, dok je za zajedničku komunalnu potrošnju predviđeno 1.604.000 KM.

Svih pet dokumenata koji su usvojeni u formi nacrta na sjednici Skupštine grada su u postupku javne rasprave koja traje do 9. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana