Gradiška: Usvojen rebalans budžeta od 37,7 miliona KM

Srna
Gradiška: Usvojen rebalans budžeta od 37,7 miliona KM

GRADIŠKA - Skupština grada Gradiška usvojila je danas izvještaj o izvršenju gradskog budžeta za šest mjeseci 2021. godine.

Takođe je usvojen i Nacrt drugog rebalansa budžeta za ovu godinu, koji je u odnosu na prvobitno usvojeni rebalans uvećan za 5.550.000 KM i iznosi 35.700.000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je u izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine oko 416.000 KM više na prihodovnoj strani.

“Kada smo vidjeli da je došlo do povećanja neporeskih i poreskih prihoda i povećanja prihoda od indirektnih poreza predložili smo nacrt rebalansa budžeta koji ide u petnaestodnevnu raspravu. Predviđeno je povećanje budžeta za 5,5 miliona KM, koje ćemo utrošiti u stvaranje boljih uslova za život građana”, rekao je Adžić.

On je naglasio da će Gradska uprava, bez obzira na kritike opozicije da se samo radi kada je izborna godina, nastaviti da radi i u godinama kada nema izbora i ravnomjerno razvijati cijelo područje grada Gradiška, kako bi se stvorili bolje uslove za privređivanje i život građana.

“Opozicija iznosi niz netačnih informacija kao što je informacija da će doći do smanjenja plata u Gradskoj upravi, a u rebalansu je na stavki plata viljivo malo uvećanje”, dodao je Adžić.

Odbornik SDS-a Zoran Latinović rekao je da se gradski budžat dobro puni zahvaljujući većoj naplati PDV-a, te da povećan priliv budžetskih sredstava treba iskoristiti za jačanje socijalne komponente budžeta i otplatu kreditnih zaduženja.

“Predložili smo da se pitanju dizanja novih kredita i intenzivnijeg vraćanja starih zaduženja pristupi konkretnije i opreznije, s ciljem da se potencijali stvaraju iz realnih poreskih izvora”, kaže Latinović.

Na današnjoj sjednici gradskog parlamenta usvojena je, između ostalog, Strategija socijalnog stanovanja za period 2022-2023. godina, izvještaj o realizaciji Akcionog plana rodne ravnopravnosti na području grada Gradiška za period 2018-2020. godina -televizija Gradiška.

U okviru tačaka vezanih za izbor i imenovanja, razriješen je dosadašnji direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Miroslav Vuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana