Gradiška: Lektira i slatkiši za 41 učenika u seoskim školama

Srna
Gradiška: Lektira i slatkiši za 41 učenika u seoskim školama

GRADIŠKA - U akciji u kojoj su učestvovali prosvjetni radnici gradiških osnovnih škola i vaspitači, prikupljen je 41 paket knjiga školske lektire, časopisa i didaktičkog materijala, koji su danas uručeni učenicima u tri manje škole u seoskim sredinama na području Gradiške.

Market "AS" je obezbijedio slatke paketiće koje su učenicima u područnim odjeljenjima osnovnih škola "Petar Kočić" u Mašićima i "Mladen Stojanović" u Bukviku i Šimalovskoj podijelili inicijatori akcije - učiteljice u Osnovnoj školi "Danilo Borković" iz Gradiške Aleksandra Međedović Kodić i Slađana Šinik.

Kodićeva je istakla da je u akciji učestvovalo najviše prosvjetnih radnika iz škole "Danilo Borković", ali i prosvjetni radnici iz drugih gradiških škola i vaspitači.

"Cilj akcije je da motivišemo djecu pred početak školske godine s obzirom na to da je u toku pandemije virusa korona i obustave nastave veliki broj zaboravio na čitanje i knjigu. U akciji je prikupljen veliki broj školskih lektira, časopisa i didaktičkih vježbanki i igara. Dobili smo i podršku marketa AS, koji je obezbijedio pakete sa slatkišima za svu djecu", navela je Kodićeva.

Ona je dodala da su odlučili da pakete podijele djeci u ruralnim sredinama, koja su udaljena od grada i biblioteke.

Kodićeva je poručila učenicima da se njihovi učitelji i nastavnici vrijedno pripremaju za novu školsku godinu i da ih željno iščekuju u učionicama.

Šinik je rekla da su se za ovakvu akciju odlučili zato što su prošlu školsku godinu završili na neobičan način, uz onlajn nastavu.

"Ovakav vid nastave bio je težak za nastavnike, učenike i roditelje i nadam se da ćemo u novu školsku godinu da počnemo u učionicama", istakla je Šinik.

Ona je rekla da su ovom akcijom željeli da motivišu učenike da pročitaju neku od knjiga pred početak školske godine.

Šinik je najavila da za naredni period pripremaju još jednu akciju, koja će se, takođe, odnositi na osnovce.

Ona je zahvalila za podršku koju su u akciji pružili market "AS", direktorica Osnovne škole "Danilo Borković" Nada Gustovarac i direktorica Apoteke Gradiška Svjetlana Kovačević, koja je za današnju akciju obezbijedila dezinfekciona sredstva i zaštitne maske za djecu i njihove roditelje.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana