Grad finansira četvrti i svaki naredni pokušaj potpomognute oplodnje

Srna
Grad finansira četvrti i svaki naredni pokušaj potpomognute oplodnje

PRIJEDOR - Grad Prijedor sa 5.500 KM finansira troškove četvrtog i svakog narednog pokušaja potpomognute oplodnje, izjavila je danas načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović.

"Ove godine smo u budžetu izdvojili 66.000 KM za ovu mjeru pronatalitetne politike, ali zbog povećanog broja zahtjeva, kojih je ove godine bilo 22, rebalansom budžeta smo taj iznos povećali na 121.000 KM", rekla je Kasalovićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da je ove godine bilo gotovo dvostruko više zahtjeva nego lani, da su do sada svi zahtjevi pozitivno riješeni i da je ovu pomoć moguće dobiti jednom godišnje.

"Neki su uspjeli proširiti porodicu nakon četvrtog, petog ili šestog pokušaja. Imali smo 30 odsto onih koji uspjeli nakon naše podrške", dodala je Kasalovićeva.

Ona je podsjetila da pravo na podršku iz gradskog budžeta za ovu namjenu imaju žene do 42 godine starosti sa prebivalištem u Prijedoru kojima je tri pokušaja sufinansirao Fond zdravstvene zaštite Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana