Goran Rogić: Nezaposlenim borcima prve i druge kategorije koji nemaju 60 godina dati pravo na mjesečni dodatak

Srna
Goran Rogić: Nezaposlenim borcima prve i druge kategorije koji nemaju 60 godina dati pravo na mjesečni dodatak

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Goran Rogić rekao je danas da će se obratiti vlastima Srpske sa zahtjevom da nezaposleni borci prve i druge kategorije koji nemaju 60 godina budu uvedeni u pravo na mjesečni dodatak.

- To znači da bi jedan borac koji je proveo 50 mjeseci u zoni borbenih dejstava, prema trenutnoj uredbi Vlade Republike Srpske, dobijao maksimalno 80 KM mjesečno, što na godišnjem nivou iznosi 960 KM - objasnio je Rogić.

Predsjedavajući Predsjedništva BORS-a rekao je da je, prema njihovim procjenama, oko 5.500 demobilisanih boraca koji nemaju više od 60 godina, a koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje aktivni tražioci posla.

Rogić je podržao sve mjere i odluke koje su vlasti u Srpskoj preduzele zbog epidemije virusa korona, te izrazio nadu da će imati sluha i pomoći ovim kategorijama demobilisanih boraca.
On je rekao da je Predsjedništvo danas donijelo još tri zaključka koja se odnose na povećanje invalidnina, povećanje mjesečnog i godišnjeg boračkog dodatka i zapošljavanje djece poginulih boraca.

Rogić je istakao da je na današnjoj sjednici odlučeno da se Predsjedništvo BORS-a sastane sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i na tom sastanku iznese svoje zahtjeve.
- Nećemo odustati od toga jer su nakon ove epidemije demobilisani borci još više ugroženi. Nemaju gdje raditi ni na crno, jedva preživljavaju - kaže Rogić.

Na redovnoj sjednici Predsjedništva BORS-a danas je razmatran nacrt finansija Organizacije u ovoj godini, program rada, kao i izvještaji za prošlu godinu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana