Golić: Na vrijeme stvoriti preduslove za uspješnu izgradnju auto-puta od Vukosavlja do Rače

Srna
Golić: Na vrijeme stvoriti preduslove za uspješnu izgradnju auto-puta od Vukosavlja do Rače

BANjALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je Srni da je Vlada Srpske utvrdila Prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Vukosavlje-Brčko, čijim usvajanjem će biti stvoreni preduslovi za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju auto-puta.

- Usvajanjem ove odluke biće stvoreni preduslovi za sprovođenje efikasnog postupka eksproprijacije i pribavljanje zemljišta u što kraćem vremenskom roku za strateški infrastrukturni objekat Republike Srpske - poručila je Golićeva.

Ona je pojasnila da je donošenje ove odluke po hitnom postupku potrebno da bi na vrijeme bili stvoreni preduslovi za blagovremenu i uspješnu realizaciju projekta, odnosno da bi što prije postojao usvojen planski dokument čime bi bilo spriječeno pomjeranje postavljenih rokova za realizaciju projekta.

Golićeva je naglasila da auto-put koji će povezati Banjaluku i Beograd predstavlja strateški infrastrukturni projekat Republike Srpske, koji je od opšteg interesa i koji će omogućiti bolju povezanost Srpske sa Srbijom, kao i bolju povezanost teritorije Republike Srpske.

Nacrt dokumenta bio je izložen na javni uvid od 27. septembra do 12. oktobra 2019. godine u prostorijama jedinica lokalne samouprave Vukosavlje, Modriča, Šamac, Pelagićevo, Donji Žabar i Bijeljina, kao i u prostorijima Narodne skupštine Republike Srpske.

Golićeva je rekla da je u toku javnog uvida pristigao znatan broj opravdanih primjedbi i sugestija na nacrt dokumenta za dionicu Vukosavlje–Brčko, koje je Ministarstvo analiziralo i utvrdilo potrebu izmjene planskog rješenja.

-Otklanjanje tih primjedbi podrazumijevalo je značajnije izmjene dijela plana za dionicu Vukosavlje–Brčko, te je izmijenjeni nacrt plana stavljen na ponovljeni javni uvid od 9. jula do 23. jula ove godine u opštinama Vukosavlje, Modriča, Šamac, Donji Žabar i Pelagićevo- rekla je Golićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana