Gašić: Iskoristiti kompetencije stručnjaka za razvoj turizma

Srna
Gašić: Iskoristiti kompetencije stručnjaka za razvoj turizma

BANjALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da resorno ministarstvo radi na izradi strategije razvoja turizma, te da banjalučki Univerzitet sa svojim profesorima i stručnjacima ima kompetencije koje je neophodno iskoristiti za unapređenje ove oblasti.

Gašićeva je, prije početka sastanka sa rektorom Univerziteta u Banjaluci Radoslavom Gajaninom, navela da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavljena.

“Svaki resor u Vladi Republike Srpske ima mnoge koristi od banjalučkog Univerziteta koje treba da iskoristi, kao i znanje stručnjaka koji mogu da doprinesu u razvoju mnogih pitanja sa kojima se susrećemo u našoj praksi”, rekla je Gašićeva novinarima.

Gajanin je rekao da je Univerzitet u Banjaluci aktivno sarađivao sa Ministarstvom trgovine i turizma Srpske u realizaciji odgovarajućih projekata, naročito u oblasti transfera znanja u oblasti turizma.

“Nastavnici, saradnici i studenti našeg univerziteta su na raspolaganju Vladi Srpske u bilo kom pogledu, te u slučaju bilo kakvih izazova pred Ministarstvom trgovine i turizma spremni smo da pomognemo u njihovom prevazilaženju”, naglasio je Gajanin.

Viši stručni saradnik u Centru za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjaluci Predrag Govedarica rekao je da je ovaj centar u saradnji sa resornim ministarstvom realizovao dva važna projekta koji su se odnosili na transfer znanja za potrebe razvoja turističkih potencijala.

Prema njegovim riječima, fokus je bio na razvoju turističkih potencijala Republike Srpske, te razvoju turističkih potencijal zaštićenih područja nacionalnih parkova.

“U okviru transfera znanja između naših profesora i stručnjaka iz određenih oblasti dali smo odgovore na sva pitanja djelatnika u turizmu i jasne preporuke kako treba sa stručne strane razvijati turizam u pojedinim oblastima”, naveo je Govedarica.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana