Festival plesa u Mostaru okupio 1.723 plesača iz pet zemalja svijeta u borbi za titulu najboljeg

GS
Foto: Kliks

MOSTAR - Treći internacionalni festival u modernim plesovima danas je Mostaru okupio 1.723 plesača iz pet zemalja svijeta koji će se s više od 2.300 koreografija pod budnim okom 12 internacionalnih sudija boriti za titulu najboljih.

 Festival koji je već zauzeo značajno mjesto u brendiranju Mostara održava se u organizaciji mostarskog plesnog studija Mo Stars Centra za kulturu Mostar, pod nazivom "Mo Stars Mediteran Open Dance 2022”.

Organizatorica događaja i voditeljica plesnog studija Nataša Jekić naglašava da je ovaj događaj u Mostaru od  velikog značaja što najbolje govori činjenica da je danas okupio 1.723 plesača iz 5 zemalja, 39 gradova i 47 plesna kluba.

"Oni donose preko 50 stilova plesa i više od 2.300 plesnih koreografija kako bi se predstavili u najboljem svjetlu i izborili za titulu najboljih", kazala je Jekić.

Navodeći kako se generalno na teritorija EX Jugoslavije, specijalno naše zemlja još bori bitka da li je ples sport, naglašava da za to nema dvojbe jer je u Olimpijskom komitetu od 1997. godine.

"Ples je jedna multidisciplinarna aktivnost, umjetnost, terapija i hobi, a prvenstveno sport gdje se kroz jedan pokret pokazuje milion riječi.

Vidjeće se danas preko 50 plesnih stilova i disciplina od nekadašnjih standardnih latino, zumbe i sambe do modernih show, street i break dens, hip -hopa i drugih i to u svim kategorijama takmičara", zaključila je Jekić ponosna na današnji događaj u Mostaru, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana