Festival “Mali kompozitor”: Nikolina i Tara podijelile prvo mjesto

D. B.
Festival “Mali kompozitor”: Nikolina i Tara podijelile prvo mjesto

BANjALUKA - Kompozicije “Sreća najveća” u izvođenju Nikoline Čakalj iz Gradiške i “Zemlja čudesna” koju je izvela Brčanka Tara Lukić pobijedile su na 14. festivalu dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor - Banjaluka 2020”.

Nakon sabiranja glasova dječijeg žirija i publike ove dvije kompozicije su imale identičan broj bodova. Na festivalu je predstavljeno 15 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz čitave BiH. Direktor festivala Mladen Matović istakao je juče da je u organizaciji udruženja “Art puls”, ovaj dječiji program u proteklih 14 godina  prepoznao više od 200 talentovane djece iz čitave BiH, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim muzičkim pedagozima regiona. 

- Osnovni cilj festivala je afirmacija samostalnog dječijeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad - kazao je Matović.

Prema riječima izvršnog producenta festivala Sanele Babić, “Mali kompozitor” već godinama se bavi i specifičnim oblicima inkluzije djece i njihovih porodica.

- UNICEF je i ove godine bio partner festivala, čija je ovogodišnja tema bila “Mir za cijeli svijet”. Kroz ovogodišnji festivalski program podsjetili smo se da je prije 25 godina potpisan Dejtonski mirovni sporazum. Svi zajedno smo poslali poslati poruku da su mir, zajedništvo, tolerancija i saradnja najvažniji za napredak čovječanstva  - kazala je Babićeva.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana