EZHIP: Napad na crkvu u Mostaru - napad na sigurnost srpskog naroda

GS
Episkop zahumsko-hercegovački i primorski g. Dimitrije
Foto: Arhiva | Episkop zahumsko-hercegovački i primorski g. Dimitrije

MOSTAR- Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska poručila je danas da je pljačka Saborne crkve u Mostaru svojevrsni napad ne samo na hram Srpske pravoslavne crkve, nego i na život, bezbjednost, duhovni i kulturni identitet srpskog naroda u Mostaru i Hercegovini.

Uz najoštriju osudu vandalskog čina pljačke Saborne crkve Svete Trojice, iz Eparhije su pozivali javnost da pokaže solidarnost i odgovornost reagujući na odgovarajuću način.

Sveštenstvo, monaštvo i vjernici ove eparhije pozvani su da na Svetoj arhijerejskoj liturgiji pruže podršku mostarskoj Crkvenoj zajednici.

Tim povodom će u petak, 9. decembra, Sveta arhijerejska liturgija, kojom će načalstvovati episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, biti služena u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru sa početkom u 10.00 časova.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru noćas je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi za električnu energiju, rekao je ranije danas starješina Saborne crkve Duško Kojić.

On je istakao da strahuje za svoju, kao i bezbjednost zajednice i tog svetog hrama, napomenuvši da je ovo 10. put ove godine da je opljačkana mostarska Saborna crkva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana