ERS podrška Udruženjima dijabetičara, književnika i malog fudbala

Srna
Foto: Srna

TREBINjE - "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) podržala je Udruženje dijabetičara Trebinja i ostalih zainteresovanih lica, Udruženje književnika Republike Srpske – Podružnica Trebinje i Klub malog fudbala "Nevesinje".

Ugovor sa Udruženjem dijabetičara Trebinja i ostalih zainteresovanih lica potpisali su generalni direktor ERS-a Luka Petrović i predsjednik tog udruženja Nada Bijedić. Bijedićeva je istakla da im je podrška ERS-a dragocjena jer će ove godine posebno biti obilježen Svjetski dan dijabetesa, pošto je epidemija korona virusa prouzrokovala dodatne probleme pacijentima koji moraju imati redovne kontrole, a i alarmantan je porast novootkrivenih dijabetičara, najvjerovatnije zbog slabe fizičke aktivnosti.

"Ovu pomoć smo namijenili podršci djeci sa dijebetesom tipa jedan u uslovima pandemije, za Trebinjski kros protiv dijabetesa koji se tradicionalno održava već 10 godina, kojem je ERS redovni donator, a pokrovitelj grad Trebinje", navela je Bijedićeva. Ona je ukazala da je najvažnija prevencija protiv te bolesti, ali da je cilj i da se podigne svijest ljudi o tome da sa dijabetesom može kvalitetno da se živi.

Ugovore sa ERS-om potpisao je i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske – Podružnica Trebinje Radoslav Milošević i predsjednik Kluba malog fudbala "Nevesinje" Aleksandar Rašović. U ERS-u su istakli da uvijek podržavaju rad raznih udruženja bolesnih sugrađana, kao i kulturnih i sportskih društava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana