“Elektrokrajina” nastavlja modernizaciju mreže

M. L.
“Elektrokrajina” nastavlja modernizaciju mreže

Banjaluka - Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka zaključilo je ugovor sa banjalučkom firmom “Elnos BL” za nabavku opreme za rekonstrukciju i unapređenje srednjonaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti od 957.549 evra.

U “Elektrokrajini” navode da su ugovor u ponedjeljak potpisali vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Dragan Čavić i izvršni direktor preduzeća “Elnos BL” Branko Torbica. U “Elektrokrajini” ističu da je “Elnos BL” izabran kao najpovoljniji na tenderu koji su obavili po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj, koja kreditno finansira ovaj projekat.

Čavić je rekao da je potpisivanje ugovora još jedan korak u fazi modernizacije elektroenergetske mreže “Elektrokrajine”.

- Cilj projekta je obezbjeđenje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, povećanje efikasnosti isporuke električne energije, te značajno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća - istakao je Čavić.

Torbica je zahvalio “Elektrokrajini” na ukazanom povjerenju, izražavajući uvjerenje da će kao dobavljači svoje obaveze ispoštovati kako po osnovu kvaliteta isporučene opreme, tako i po pitanju utvrđenih rokova. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana