Dva opštinska stana za privremeni smještaj readmisiranih

Srna
Dva opštinska stana za privremeni smještaj readmisiranih

DRVAR - Dva opštinska stana u Drvaru renovirana su i opremljena za privremeni smještaj readmisiranih osoba, građana BiH koji su iz ove opštine, izjavila je Srni načelnik ove lokalne zajednice Dušica Runić.

Runićeva je pojasnila da su stanovi namijenjeni za privremeni smještaj readmisiranih osoba koje se vraćaju iz neke druge zemlje po sporazumu o readmisiji, a iz Drvara su po rođenju ili porijeklu.

"U slučaju da imamo neku takvu osobu ili porodicu, opština će je u saradnji sa resornim ministarstvom smjestiti u jedan od ova dva stana na period od šest mjeseci, dok se ne integriše u zajednicu i ne bude mogla samostalno da zarađuje za život", objasnila je Runićeva.

Stanovi su renovirani u okviru projekta "Podrška sistemu prihvata i integraciji državljana BiH koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji",

"Projekat vrijedan 41.090 KM finansiraju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Republički sekreterijat za raseljena lica i migracije i opština Drvar", rekla je Runićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana