“Dubičku regatu“ čini 50 plovila i oko 200 učesnika

SRNA
“Dubičku regatu“ čini 50 plovila i oko 200 učesnika

KOZARSKA DUBICA - Sa ostrva u Johovi na rijeci Uni danas je startovala treća "Dubička regata", sa oko 200 učesnika i 50 plovila.

Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur zahvalila je svim učesnicima i mještanima Johove koji svake godine daju veliki doprinos toj sportsko-turističkoj manifestaciji.

"Zahvaljujem i našim domaćinima na cilju, plaži Blato, koji su nam pomogli u organizaciji, svim institucijama i sponzorima koji su nas podržali.

Na nama je sada da uživamo i provedemo ovaj lijepi dan na vodi", rekla je novinarima Kotureva.

Ona je izrazila očekivanje da će učesnicima manifestacija biti zanimljiva, kao i prethodna dva puta i istakla da prvi put ove godine "Dubičku regatu" čine i učesnici iz susjednih gradova.

"Ima stvarno dosta učesnika, a mnogi će nam se pridružiti i na drugim prelijepim unskim plažama. Ne sumnjamo da će ovo biti do sada najuspješnija regata", dodala je Kotureva.

Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić pohvalio je organizaciju "Dubičke regate" i ocijenio da je to jedna od najvećih i najznačajnijih sportsko-turističkih manifestacija.

"Rijeka Una je naša ljpotica i ogroman turistički potencijal i svakako je ovo manifestacija koja na najbolji i naljepši mogući način promoviše našu rijeku", rekao je Tankosić.

On je naglasio da je opština Kozarska Dubica i ove godine glavni pokrovitelj manifestacije, te zahvalio i svim ostalim sponzorima koji su omogućili da se manifestacija održi.

Dolazak regate na plažu Blato očekuje se između 16.00 i 17.00 časova, a na toj lokaciji za učesnike će biti organizovane igre na vodi, večera i druženje uz muziku.

Učesnici treće "Dubičke regate" istakli su da u ljepotama Une treba uživati, ali i promovisati njene potencijale, te voditi računa o očuvanju i zatiti riječnog bogatstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana