Drvar na Sajmu zavičaja u Novom Sadu

Srna
Foto: printskrin

Rakija drenja, brendirani mućeni pekmez od drenjina, autentična unačka nošnja, unačko kolo i krajiška pjesma biće dio ponude Drvarčana 13. februara na Sajmu zavičaja u Novom Sadu, rekla je Srni načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Drvarčani će na Sajmu zavičaja predstavljati najveću povratničku opštinu u FBiH i dočekivati posjetioce u unačkoj nošnji i sa čašicom drenje.

- Čast nam je i zadovoljstvo što ćemo predstaviti naše običaje, kulturu, proizvode karakteristične za naše podneblje, narodnu nošnju i sve čime se ponosimo i po čemu je Drvar prepoznatljiv širom svijeta - rekla je Runićeva.

Drvarčane će pjesmom predstaviti etno ansambl Uspomene, a na štandu će biti izloženi promotivni materijali na kojima su predstavljeni drvoprerađivači i poljoprivrednici iz Drvara, kao i turistička ponuda ove opštine.

- Zahvaljujemo direktoru Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Dušku Ćutilu na pozivu. Ovo je još jedan dokaz da Drvar i Srbija imaju neraskidivu vezu - naglasila je Runićeva i pozvala Drvarčane koji žive u Srbiji da posjete Sajam zavičaja i štand opštine Drvar.

Treći "Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu", uz prateći konferencijski program, biće održan u hali Master Novosadskog sajma, u organizaciji vojvođanskog Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana