Dragan Trivanović, inspektor MUP-a Srpske najbolji na UN obuci

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD - Inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Dragan Trivanović najbolji je polaznik UN obuke za mirovne misije koja je održana u prvoj polovini oktobra u Sarajevu.

Trivanović je rekao Srni da je u obuci u Centru za obuku i podršku mirovnim operacijama učestvovalo 19 polaznika iz različitih policijskih agencija. "Čast mi je što sam proglašen najboljim polaznikom.

Posebno mi je drago zbog činjenice što je pripadnik MUP-a Republike Srpske odabran kao najbolji. Smatram da sam MUP Srpske i Policijsku upravu Prijedor predstavio u pozitivnom svjetlu", rekao je Trivanović.

On je istakao da je priznanje potvrda da se trud, rad, profesionalni odnos i zalaganje isplate i da dovode do cilja. Trivanović je naveo da je upitnik za učešće u mirovnim misijama popunio 2018, a nakon testiranja 2019. godine stekao uslov za predmisionu obuku. Prema njegovim riječima, uslovi za popunjavanje upitnika su minimalno osam godina efektivnog radnog staža kad je riječ o muškarcima ili pet godina za žene, te aktivno znanje engleskog jezika.

Nakon što MUP utvrdi da kandidat ispunjava uslove, podaci se proslijeđuju Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara koje vrši selekciju i organizuje provjeru. "Razlog za odlazak u mirovnu misiju je želja za izgradnjom i usavršavanjem na profesionalnom i ličnom planu, upoznavanje različitih kultura i različitosti uopšte. Smatram da odlaskom u mirovnu misiju polažemo ispit profesionalne zrelosti i izgrađenosti policijskog službenika", rekao je Trivanović.

On izrazio je očekivanje da će imati priliku da učestvuje u mirovnim misijama i da će profesionalnim radom dostojno predstaviti MUP Republike Srpske. UN kurs za policiju UNPOL održan je od 4. do 10. oktobra pod rukovodstvom službenika Centra za obuku za operacije podrške miru.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana