Dragan Trivanović, inspektor MUP-a Srpske najbolji na UN obuci

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD - Inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Dragan Trivanović najbolji je polaznik UN obuke za mirovne misije koja je održana u prvoj polovini oktobra u Sarajevu.

Trivanović je rekao Srni da je u obuci u Centru za obuku i podršku mirovnim operacijama učestvovalo 19 polaznika iz različitih policijskih agencija. "Čast mi je što sam proglašen najboljim polaznikom.

Posebno mi je drago zbog činjenice što je pripadnik MUP-a Republike Srpske odabran kao najbolji. Smatram da sam MUP Srpske i Policijsku upravu Prijedor predstavio u pozitivnom svjetlu", rekao je Trivanović.

On je istakao da je priznanje potvrda da se trud, rad, profesionalni odnos i zalaganje isplate i da dovode do cilja. Trivanović je naveo da je upitnik za učešće u mirovnim misijama popunio 2018, a nakon testiranja 2019. godine stekao uslov za predmisionu obuku. Prema njegovim riječima, uslovi za popunjavanje upitnika su minimalno osam godina efektivnog radnog staža kad je riječ o muškarcima ili pet godina za žene, te aktivno znanje engleskog jezika.

Nakon što MUP utvrdi da kandidat ispunjava uslove, podaci se proslijeđuju Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara koje vrši selekciju i organizuje provjeru. "Razlog za odlazak u mirovnu misiju je želja za izgradnjom i usavršavanjem na profesionalnom i ličnom planu, upoznavanje različitih kultura i različitosti uopšte. Smatram da odlaskom u mirovnu misiju polažemo ispit profesionalne zrelosti i izgrađenosti policijskog službenika", rekao je Trivanović.

On izrazio je očekivanje da će imati priliku da učestvuje u mirovnim misijama i da će profesionalnim radom dostojno predstaviti MUP Republike Srpske. UN kurs za policiju UNPOL održan je od 4. do 10. oktobra pod rukovodstvom službenika Centra za obuku za operacije podrške miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana