Donatorsko veče u Kamenoj kući na Kastelu: Haljine u humanoj misiji

J. K.
Donatorsko veče u Kamenoj kući na Kastelu: Haljine u humanoj misiji

BANjALUKA - Udruženje porodica sa problemom steriliteta “Roda” iz Banjaluke, zajedno sa doktoricom Snežanom Kutlešić-Stević organizuje donatorsko veče 9. decembra u Kamenoj kući na Kastelu sa početkom u 18 časova, a sav prikupljeni prihod namijenjen je parovima koji se bore sa ovim problemom.

Kutlešić-Stević, koja još od 2016. godine organizuje modnu reviju osoba sa invaliditetom pod nazivom “Baš po mjeri”, kazala je da se zbog epidemiološke situacije modna revija nije održavala u posljednje dvije godine.

- Ove godine sam osmislila događaj koji je na neki način nastavak revije, a riječ je o aukcijskoj prodaji svečanih haljina - kazala je Kutlešić-Stević za “Glas Srpske”.

Kako je dodala, donirala je svojih 30 haljina, a osim nje, haljine je doniralo još nekoliko osoba iz javnog života Banjaluke.

- To će biti prijatno veče koje smo posvetili osobama i uopšte porodicama koje se dugo bore sa sterilitetom i sav prikupljeni prihod  ići će za njihove potrebe - rekla je Kutlešić-Stević.

Dodala je da marginalizovanim grupama pokušava pomoći koliko god može i na taj način podići svijest građana Banjaluke, Republike Srpske, pa i šire.

Udruženje “Roda” je jedino udruženje u Banjaluci koje okuplja porodice sa sterilitetom i za cilj ima prvenstveno podizanje svijesti o ovom problemu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana