Dom zdravlja Lopare: Nova usluga fizikalna terapija na terenu

Srna
Dom zdravlja Lopare: Nova usluga fizikalna terapija na terenu

LOPARE - Dom zdravlja Lopare predstavio je danas novu uslugu fizikalne terapije na terenu koja će početi da se pruža pacijentima od 1. juna.

Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković istakao je da je to još jedan projekat kojim se povećava spektar usluga korisnicima iz majevičke opštine.

“Pružaćemo u kućnim uslovima usluge kineziterapije, elektroterapije, ultrazvučne terapije i terapije ručnom masažom”, najavio je Nešković.

On je dodao da je ovakav vid rada potreban zbog razruđenosti opštine Lopare i da pruža mogućnost da se pomogne i stanovništvu koje živi u udaljenim rubnim područjima.

Nešković je podsjetio da je za potrebe Centra za bazičnu rehabilitaciju u protekloj godini otvoren objekat površine 240 metara kvadratnih, koji je izgrađen sopstvenim sredstvima u iznosu od 400.000 KM.

“Od jula ćemo početi sa stacionarnim radom u kome će se pružati sve fizioterapeutske usluge na primarnom nivou zdravstvene zaštite”, najavio je on i zahvalio na saradnji Domu zdravlja Ugljevik čiji fizijatar će pregledati pacijente koji će koristiti fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Lopare.

Fizioterapeutski tehničar Irena Vrlješ rekla je novinarima da će se usluga fizioterapije u kućnim uslovima pružati pacijentima radnim danima od 7.00 do 15.00 časova.

“Potrebno je da se zainteresovani pacijenti jave u Dom zdravlja Lopare radi zakazivanja termina za terapiju”, dodale je Vrlješeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana