Dodik: Srpski borci dokazali da su bili čuvari i branioci Republike i svog naroda

Srna
Dodik: Srpski borci dokazali da su bili čuvari i branioci Republike i svog naroda

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom obilježavanja Dana poginulih i nestalih Republike Srpske, da su srpski borci sačuvali Republiku i dokazali da nisu bili agresori, već čuvari i branioci svog naroda.

„Istina može biti samo jedna, a zove se građanski rat u BiH kojem su Srbi branili svoje porodice i svoja ognjišta. Ne samo danas, već svakog dana sa dužnim poštovanjem moramo da čuvamo od zaborava svakog poginulog i nestalog srpskog borca i civila, ali i da vodimo brigu o njihovim pokoljenjima“, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da su oni dali svoje živote za istinu, pravdu, slobodu, za Republiku Srpsku i zato je sveta dužnost i obaveza svih institucija, a posebno lokalnih zajednica da njihovim porodicama omoguće život dostojan čovjeka.

„Zahvaljujući srpskim borcima mi danas imamo svoju Republiku koja je opstala, imamo svoju teritoriju koja nam garantuje mir i stabilnost.

Ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva, junaštvo i hrabrost budu uzaludni. Nije dovoljno samo sjećanje, već moramo svi zajedno pokazati odgovornost prema porodicama poginulih i nestalih“, poručio je Dodik. Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila danas obilježava Dan poginulih i nestalih Republike Srpske.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana