Dodik: Rekonstrukcija magistrale prema Klašnicama jedan od najvažnijih projekata u opštini Gradiška

Srna
Dodik: Rekonstrukcija magistrale prema Klašnicama jedan od najvažnijih projekata u opštini Gradiška

GRADIŠKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Gradišci da će u narednih mjesec dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji magistralnog puta Klašnice - Gradiška, te da je vrijednost ovog projekta oko 26 miliona KM.

Dodik je nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem istakao da je to jedan od najznačajnijih projekata u ovom gradu.

"To je magistralni put sa najvećom frekvencijom vozila još u bivšoj Jugoslaviji, te su ovi radovi od izuzetnog značaja za buduće vrijeme", izjavio je Dodik novinarima u Gradišci.

On je ukazao i na značaj radova na rekonstrukciji puta Draksenić – Vrbaška, koji povezuje Gradišku i Kozarsku Dubicu, koji su već počeli, a čija ukupna vrijednost iznosi oko devet miliona KM.

Dodik je napomenuo da su to najznačajniji projekti, koji će uz most preko Save znatno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u Gradišci.

"Gradiće se i slobodna ekonomska zona, što će doprinijeti uzdizanju Gradiške, koja će biti dobar primjer grada koji se bavi razvojem privrednih potencijala", rekao je Dodik.

On je naveo i da je završen stečajni postupak u preduzeću "Ratarstvo" Nova Topola, a kojim je Republika Srpska dobila oko osam hiljada hektara zemljišta.

"To zemljište nam je sada na raspolaganju, te ćemo pronaći način kako da ga najfunkcionalnije rasporedimo, te da budu zadovoljni svi koji žele da rade, a naročito mladi koji žele da ostanu na ovom prostoru, a koje treba da podstičemo dodjelom zemljišta, ali i značajnim podsticajima", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je prošle godine isplaćeno oko 14 miliona podsticaja poljoprivrednim gazdinstvima na prostoru Gradiške.

Dodik je ocijenio da je Gradiška mjesto uspjeha, te da o tome govore projekti koji su realizovani, a koji su promijenili lik grada i način života u njemu.

"Porast broja zaposlenih u posljednje dvije godine govori da se ovdje vodi računa o svim segmentima, a koji se prije svega tiču zapošljavanja", rekao je Dodik.

Sastanku su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Davor Kostrešević i direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić. /kraj/ba/mm/Foto/video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana