Dodik posjetio srpsku gimnaziju "Nikola Tesla" u Budimpešti

GS
Foto: RTRS

BUDIMPEŠTA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Srpsku gimnaziju "Nikola Tesla" u Budimpešti, u kojoj nastavu pohađaju i učenici iz Republike Srpske, te najavio pomoć Srpske ovoj obrazovnoj ustanovi.

U obraćanju učenicima Srpske gimnazije Dodik je naglasio da su Srbi kroz vijekove uvijek bili na ispravnoj i civilizacijskoj strani istorije.

- Prošli vijek je bio stradalnički za Srbe, a ovaj mora biti vijek integracije za sve Srbe. Treba da budemo uporni i da nikome ne dozvolimo da omalovaži našu prošlost, našu istoriju, jezik i pismo, jer sve je to dio našeg cjelokupnog identitet - istakao je Dodik.

On je poručio da Srbi danas mogu punim plućima da udahnu snagu svog identiteta.

- Pozivam vas da zajedno sa vašim profesorima dođete u Republiku Srpsku, u Banjaluku i druge naše gradove, te da zajedno obiđemo naša stratišta, među kojima je i logor smrti Jasenovac. Mi ćemo obezbijediti i vaš dolazak i boravak u Republici Srpskoj - rekao je Dodik i istakao da je za Srpsku veoma važno njihovo postojanje u Mađarskoj.

Učenici Srpske gimnazije dočekali su srpskog člana Predsjedništva BiH burnim aplauzom, nakon čega su izveli pjesme o Kosovo i splet srpskih igara, prenosi RTRS.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana