Dodik: Nastavićemo ulaganja u razvoj opštine Pelagićemo

Srna
Dodik: Nastavićemo ulaganja u razvoj opštine Pelagićemo

PELAGIĆEVO- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Pelagićevu objekte vrijedne 650.000 KM čiju izgradnju zajednički finansiraju vlade Republike Srpske i Srbije i najavio nova ulaganja u razvoj ove lokalne zajednice.

"Zajednički projekat Vlade Republike Srpske i Republike Srbije je da u svakoj opštini u Srpskoj uradimo neki od kapitalnih objekata, a u Pelagićevu su to rekonstrukcija stare škole koja će biti muzej Vase Pelagića, jednog od najznačajnijih istorijskih ličnosti iz ovoga kraja, izgradnja ambulanta porodične medicine i Trga 9. januar", rekao je Dodik.

On je dodao da se planiraju i nova ulaganja u Pelagićevu.

"Tu smo da pomognemo dobrom narodu koji ovdje zajednički živi i sarađuje u funkciji stabilizacije mira u Republici Srskoj", poručio je Dodik.

Opštinski odbornik Slavko Tešić zahvalio je vladama Republike Srpske i Srbije, kao i Dodiku, na podršci razvoju ove male lokalne zajednice i kao naredni važan projekat za Pelagićevo već u idućoj godini najavio izgradnju dječijeg vrtića.

"Ako smo spremni da vodimo pronatalitetnu politiku moramo da krenemo od brige o najmlađim, da bi ljudi ostali u Pelagićevu i gradili svoje porodice ovdje", naveo je Tešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana