Dodik na predstavljanju knjige "Uspon jedne ideje"

Srna
Foto: Glas Srpske

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće danas u Banjaluci predstavljanju knjige "Uspon jedne ideje - sloboda i samostalnost Republike Srpske i uloga Milorada Dodika", čiji su autori Nenad Kecmanović, Aleksandar Vranješ i Željko Budimir. Knjiga će biti predstavljena na Sajmu knjige sa početkom u 13.00 časova.

Pozdravnu riječ održaće profesor na Fakultetu političkih nauka Banjaluka i recezent knjige Srđa Trifković, savjetnik srpskog člana Predsjedištva BiH Slavko Mitrović, te autori knjige, najavljeno je iz Službenog glasnika Srbije u čijem izdanju je objavljena ova naučna monografija.

Namjera koautora knjige bila je da interdisciplinarnim istraživačkim postupkom utvrde i obrazloženo saopšte da li je sadašnja faza afirmisanja Republike Srpske kroz politiku postepenog ostvarivanja sve potpunije samostalnosti, čija je liderska personifikacija već dvije decenije Milorad Dodik, plod sticaja savremenih okolnosti ili aktuelni izraz trajne istorijske težnje srpskog naroda na teritoriji BiH.

Uloga Dodika se već danas, i bez vremenske distance, može ocijeniti kao ključna za političko iskazivanje i akciono galvanizovanje u Srba odavno i snažno prisutne ideje o prevashodnoj nužnosti i imperativu odbrane slobode, dostojanstva i samostalnosti, navedeno je u saopštenju izdavača knjige.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana