Dodik: Još dva miliona KM za ruralni razvoj Semberije

Srna
Dodik: Još dva miliona KM za ruralni razvoj Semberije

BIJELjINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas u Bijeljini još dva miliona KM ulaganja Vlade Srpske u ruralni razvoj Semberije i nastavak sistemskih mjera sa agrarnim budžetom od 180 miliona KM da se obezbijedi domaća proizvodnja hrane.

"Obećali smo i ispunili ulaganje tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda za projekte ruralnog razvoja u Bijeljini koji su urađeni putem Agrarnog fonda, čuli smo dosta zahvalnosti zbog toga, a posebno zato što je sve urađeno poslije, a ne prije izbora", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima dovoljnu proizvodnju svih osnovnih životnih namirnica i redovno snabdijevanje tržišta. Nakon sastanka sa poljoprivrednicima u Semberiji Dodik je rekao da se radi na finalizaciji Pravilnika o raspodjeli podsticaja u poljoprivredi, uz razgovor o detaljima sa domaćinima na terenu, kako bi se obezbijedila sistemska rješenja u ovoj oblasti.

"Hoćemo da pomognemo i podržimo poljoprivredne proizvođače", poručio je Dodik i pozvao sve građane koji za to imaju mogućnost da dio hrane proizvode na svojim imanjima, ističući da je hrana, uz energiju, osnovno pitanje u budućnosti u svijetu.

Stotine semberskih poljoprivrednika su na sastanku u hotelu "Drina" poručili da su zadovoljni ispunjenim obećanjem i povećanjem agrarnog budžeta na 180 miliona KM.

Ističući da vjeruju Dodiku i da im se uz pozitivne pomake vraća nada za očuvanje i jačanje agrara u Srpskoj, iznijeli su i probleme i prijedloge za njihovo rješavanje, a jedno od pitanja bilo je i nastavak izgradnje Drinskog nasipa u Semberiji.

Prema riječima domaćina, već ono što je do sada urađeno spasilo je Semberiju nedavno od poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana