Dodik čestitao 56 godina postojanja radija Republike Srpske

SRNA
Dodik čestitao 56 godina postojanja radija Republike Srpske

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je direktoru Radija Republike Srpske Draganu Pajiću i svim zaposlenima 56 godina rada, ističući da je ova medijska kuća, zahvaljujući profesionalnom radu i raznovrsnom programu, uspjela da zadrži prepoznatljiv identitet i ostane nezaobilazan izvor informisanja širokog auditorijuma.

"Tokom 56 godina rada, nekadašnji Radio Banjaluka, danas Radio Republike Srpske prešao je dug i uspješan put kao hroničar političkih i društvenih događaja, obavljajući svoj posao u interesu javnosti i istine", navodi se u čestitki predsjednika Srpske.

Ističući da je Radio Republike Srpske značajna medijska kuća za Republiku Srpsku, Dodik je poželio da ovaj medij ostane istrajan u poštovanju svih vrijednosti i standarda novinarske profesije, te da nastavi sa uspješnim radom.

Radio Republike Srpske danas obilježava 56 godina postojanja i rada.

Ispisivanje istorije Radija Republike Srpske počelo je 2. februara 1967. godine osnivanjem Radija Banjaluka koji je krajem 1993. godine uz Srpski radio na Palama integrisan u Srpsku radio-televiziju, današnju Radio-televiziju Republiku Srpske.
/kraj/nb/ljljMac i policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana