Doček Pravoslavne nove godine na otvorenom širom Srpske: Slavlje uz pjesmu i tople napitke

D. B.
Doček Pravoslavne nove godine na otvorenom širom Srpske: Slavlje uz pjesmu i tople napitke

BANjALUKA - Proslava Nove godine po julijanskom kalendaru u ponedjeljak će biti organizovana u mnogim lokalnim zajednicama širom Srpske, gdje će stanovnike zabavljati uglavnom izvođači narodne muzike, a posjetioci će moći da uživaju i u besplatnom kuvanom vinu, pivu ili čaju.

U mjestima gdje proslava na otvorenom nije planirana stanovnici će moći da se provesele u ugostiteljskim objektima, u kojima je ulaz većinom slobodan ili uz rezervaciju.

Pravoslavna nova godina u Banjaluci će biti dočekana na tradicionalni način, gdje će na prostoru oko Hrama Hrista Spasitelja 13. januara do ponoći nastupati kulturno-umjetnička društva i etno-grupe, nakon čega će biti služen moleban, kao i u ostalim hramovima širom Srpske.

Poslije osam godina pauze i za Bijeljince će na centralnom trgu biti organizovana proslava, a posjetioce će uz koncert “Leksington benda” zabavljati i gradska grupa “Štrajk”.

Trebinjce će u Pravoslavnu novu godinu uvesti Bane Mojićević. Koncert na otvorenom biće održan u bašti stoljetnih platana u centru grada.

Uz besplatnu hranu i tople napitke proslava na otvorenom će biti upriličena i u Brčkom na platou ispred spomen-obilježja poginulim srpskim oslobodiocima, a nastupiće Mirjana Aleksić i “Milenijum bend”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana