Doboj: Postavka Geodezija - zašto, kako, čime

Srna
Doboj: Postavka Geodezija - zašto, kako, čime

Doboj - Regionalni muzej u Doboju i Muzej nauke i tehnike iz Beograda večeras su u Doboju organizovali izložbu "Geodezija-zašto, kako, čime", u okviru jubilarnih šezdeset godina postojanja i rada dobojskog muzeja.

Predstavnik Muzeja nauke i tehnike iz Beograda Dušan Petrović rekao je da se radi o postavci za gostovanje, i da je treća u nizu organizovana van ove ustanove.


Petrović navodi da su večeras predstavljeni eksponati koji su korišćeni u prvim i osnovnim mjerenjima u Srbiji, između ostalih i uređaj za trigonometrijska mjerenja sa invarskim žicama, te globus iz 1870. godine izrađen u Pragu, sa podacima na ćiriličnom pismu.

Direktor Regionalnog muzeja Doboj Nebojša Dragojlović najavio je da će ova ustanova povodom obilježavanja šest decenija rada, u narednom periodu organizovati brojne popularne sadržaje prijemčive za lokalnu publiku.

Dragojlović je istakao da će do 1. oktobra biti produženo radno vrijeme muzeja, i to radnim danima od 7.00 do 20.00 časova, subotom od 9.00 do 14.00 časova.

Ulaz za sve sadržaje biće besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana