Doboj će opet biti regionalna raskrsnica

Srna
Doboj će opet biti regionalna raskrsnica

Doboj - Doboj je nekada bio regionalna raskrsnica i to će ponovo postati uz planiranu izgradnju autoputeva i realizaciju drugih infrastrukturnih projekata, rekao je juče u tom gradu ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

On je istakao da je o tim planovima razgovarao sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, da bi, uz saradnju, oni uspješno bili dovedeni do kraja.

- Prioritet Vlade Srpske jeste da autoputem poveže Banjaluku i Beograd. Dionica od Banjaluke do Doboja već je urađena, a počela je i prva faza u dužini od sedam kilometara koridora 5C, čija će ukupna dužina biti 46 kilometara - naveo je Trninić i dodao da su za drugu fazu ovog koridora obezbijeđena sredstva, ali da nije ratifikovan sporazum sa EBRD-om, što koči procedure, navodeći da su u toku razgovori za realizaciju faza tri i četiri.

Jerinić je rekao da je na sastanku zaključeno da problem neformiranja vlasti na nivou BiH koči određene međunarodne projekte u ovom gradu, kojima je potrebna ratifikacija, kako u Savjetu ministara, tako i u Parlamentu BiH, ali da je potrebno raditi na onim dijelovima projekata na kojima je to moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana