Đokić: Njegovati identitet srpskog naroda

SRNA
Đokić: Njegovati identitet srpskog naroda

CIRIH, - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izrazio je zadovoljstvo što danas u Cirihu prisustvuje obilježavanju Dana Republike Srpske, ističući da je od posebne važnost da se ljudi na ovakvim mjestima okupljaju iz ljubavi i poštovanja prema Srpskoj.

Đokić je naveo da predstavnici institucija Srpske žele da ohrabre Srbe da njeguju kulturu komunikacije i poštovanja prema ideji Republike Srpske i da prenose to na mlade generacije da bi svi zajedno na taj način doprinijeli razvoju privrednih, kulturnih i društvenih aktivnosti, te njegovali identitet srpskog naroda - pismo, jezik, kulturu, običaje, traciciju, pravoslavnu vjeru.

"Upravo to danas činimo u hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu, a i drugim aktivnostima će biti propraćen naš dolazak povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, u organizaciji srpskih udruženja u Švajcarskoj", dodao je Đokić.

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je prelomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana.

Lomljenju slavskog kolača, osim Đokića, prisustvovali su, između ostalih, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i gradonačelnici Banjaluke, Prijedora i Bijeljine.

U Cirihu će danas biti obilježen Dana Republike Srpske u organizaciji zavičajnih udruženja Republike Srpske u Švajcarskoj.

Predviđeno je i da se ministar Đokić obrati učesnicima Privrednog foruma srpske dijaspore, čiji je cilj promovisanje potencijala Republike Srpske i unapređenje saradnje domaćih i švajcarskih privrednika. /kraj/mđ/fono/foto/video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana