Đenić: Neće biti poskupljenja udžbenika

Srna
Đenić: Neće biti poskupljenja udžbenika

ISTOČNO SARAJEVO - Neće biti poskupljenja udžbenika za narednu školsku godinu i njihove cijene planirane su na bazi prošlogodišnjih, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Bojan Đenić.

Đenić je pozvao poslodavce i sindikalne organizacije da se jave u poslovne centre Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva radi zaključenja ugovora i obezbjeđenja kupovine udžbenika, školskog pribora i opreme na rate.

Kada je riječ o proceduri pribavljanja novih rukopisa, Đenić je naveo da su u toku aktivnosti na tome. Pristiglo je 17 rukopisa za 11 udžbenika za osnovnu i srednju školu.

Đenić dodaje da uporedo rade i na pripremi nekoliko naslova čiji će sadržaj biti digitalizovan do početka nove školske godine.

Prema njegovim riječima, u toku su pripreme brojnih naslova lektire za osnovnu i srednju školu i publikacije koje su namijenjene najmlađem uzrastu.

Đenić je naglasio da zbog epidemije virusa korona Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo postupa prema preporukama i instrukcijama Vlade Republike Srpske i zaključcima i naredbama Kriznog štaba.

On naglašava da je u skladu sa naredbama Kriznog štaba svih 20 maloprodajnih objekata zatvoreno, a u poslovnoj zgradi Zavoda organizuje se minimum procesa rada.

“Mi smo javno preduzeće koje se finansira iz vlastitih prihoda i ovakva situacija direktno se odražava na poslovanje našeg preduzeća. U ovoj situaciji, kada ne rade maloprodajni objekti, borimo se da ne bude otpuštanja radnika”, istakao je Đenić i dodao da im je cilj da sačuvaju svako radno mjesto, da pokušaju održati plate na nivou prošlogodišnjih i da ne dođe do njihovog smanjenja.

On je podsjetio da su u Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pristigli rukopisi na konkurs za “Zlatnu sovu” i “Sovicu”, a konačnu odluku o pobjednicima objaviće u dogovoru sa članovima žirija kada to okolnosti budu dozvoljavale.

Đenić je podsjetio da zbog vanredne situacije komunikaciju sa sugrađanima vrše posredstvom internet prodaje gdje je moguće obezbijediti sve naslove udžbenika i beletristike uz popust od 20 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana