Dječja ogradica opasna po život

Srna
Dječja ogradica opasna po život

Sarajevo - Agencija za nadzor nad tržištem BiH povukla je iz prodaje dječju ogradicu “elefant”, uvezenu iz Srbije, jer predstavlja ozbiljan rizik za djecu zbog toga što može izazvati povrede, gušenje i uklještenje.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da dječja ogradica, koju proizvodi samostalna zanatska radnja “Bebilend” iz Novog Sada, nije dovoljno visoka i stabilna, pa se mališan može popeti preko nje i pasti ili se ogradica može prevrnuti, usljed čega dijete može zadobiti povrede. Ivica ogradice nije otporna na ugrize, pa dijete može odgristi ili otkinuti sitne dijelove spužvastog punjenja i progutati ih, što može uzrokovati blokadu disajnih puteva.

Osim toga, postoje otvori na spoljnoj strani ogradice, te dijete dok se igra pored ogradice može provući glavu kroz ove otvore i zaglaviti se, što može uzrokovati gušenje.

U saopštenju je navedeno da je uvoznik firma “Bojprom” Banjaluka preduzela dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda. Iz agencije preporučuju potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u prodavnicu maloprodaje gdje su ga kupili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana