Djeca iz kosovske kamenice posjetila Spomen-kompleks Gradinu

Srna
Djeca iz kosovske kamenice posjetila Spomen-kompleks Gradinu

BANjALUKA - Djeca iz Kosovske Kamenice, njih 46, koja borave u Prijedoru u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", posjetila su danas Spomen-kompleks Gradinu, najveće stratište srpskog naroda u istoriji.

"Djeca su prošla 800 kilometara da se upoznaju sa našom teškom istorijom i stradanjem i otići će bogatiji za jedno istorijsko teško saznanje i prenijeti svojim vršnjacim", saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Posebna radost djece je što je sa njima danas bila Biljana Čekić koja je u filmu "Dara iz Jasenovca" odgirala glavnu ulogu.

"Nema vjerodostojnijeg mjesta na svijetu nego baš tu da je upoznaju na ovom tužnom i svetom mjestu. Bila mi je čast da joj lično uručim knjigu veliki projekat našeg Odbora žHumano srce Srpskež i zaželim dobro zdravlje i uspješnu karijeru", rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Poklone djeci obezbedio je ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović i izvršni direktor preduzeća "Elektrokrajina" iz Banjaluke Rodoljub Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana