Distriktu potrebno još 48.000 vakcina

Srna
Distriktu potrebno još 48.000 vakcina

BRČKO - Vlada Brčko distrikta sutra će na vanrednoj sjednici zauzeti zvaničan stav o odluci Kriznog štaba zdravstva o nabavci još 48.000 doza vakcina i ukoliko bude odobrena odmah će uputiti zahtjev Savjetu ministara, odnosno Ministarstvu civilnih poslova, rekao je Srni Šef brčanskog Odjeljenja za zdravstvo Sead Šadić.

On je naveo da je riječ o nabavci za potrebe vakcinacije još 24.000 građana.

Šadić je rekao da će za nabavku dodatnih količina vakcina biti potrebno obezbijediti još novca u budžetu distrikta.

On je podsjetio da je Brčko distrikt u decembru avansno uplatio nešto više od pola miliona KM za prvu nabavku od 32.000 doza vakcina, čija se isporuka očekuje, a za vakcinaciju 16.000 građana.

“Uz nabavku dodatnih količina vakcina, biće zadovoljene potrebe za vakcinacijom polovine stanovništva distrikta”, rekao je Šadić i dodao da je u toku i nabavka frižidera za skladištenje i čuvanje vakcina.

Šef vladinog Pododjeljenja za javno zdravstvo Anđa Nikolić napomenula je da je Pododjeljenje uputilo plan vakcinacije stanovništva Odjeljenju za zdravstvo, koje će ga dalje proslijediti Vladi Brčko distrikta na usvajanje.

“Proces vakcinacije će obavaljati timovi Javne zdravstvene ustanove, a sve ostalo će nadzirati Pododjeljenje za javno zdravstvo”, rekla je Nikolićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana