Digitalnom veb platformom brže do informacija

Srna
Digitalnom veb platformom brže do informacija

BANjALUKA - U Privrednoj komori Republike Srpske danas je predstavljena digitalna platforma "InfoBiz PKRS" čiji je cilj pružanje usluga u digitalnoj formi, kao bržih i jednostavnijih informacija.

Generalni sekretar Privredne komore Republike Srpske Dragana Kokot rekla je da ova platforma sadrži neophodne servise i informacije za poslovanje privrednih društava o značajnim propisima, prilikama za edukacije, dobijanje grantova, odnosno pristup finasijama, te mogućnostima povezivanja sa potencijalnim partnerima.

"Svojim korisnicima ova platforma omogućiće i pristup svim aktuelnim informacijama o trenutnim propisima od značaja za privredu, objavljenim u službenim glasnicima Republike Srpske i BiH", istakla je Kokotova na konferenciji za novinare u Banjaluci na kojoj je predstavljena platforma "InfoBiz PKRS".

Ona je istakla da platforma omogućava lakši pristup izvorima finansiranja jer se objavljuju svi javni pozivi i međunarodnih i domaćih organizacija, koje pružaju podršku privredi u realizaciji njihovih konkretnih projekata.

Kokotova kaže da postoji i platforma za bilateralne susrete u digitalnoj formi gdje se mogu organizovati različiti događaji za članice i subjekte iz Srpske i svih drugih zemalja, odnosno na međunarodnom nivou.

Ona je dodala da je u okviru projekta formirana i vajber zajednica putem koje se na najbrži mogući način članice Privredne komore, i druga zainteresovana javnost, može informisati o svim aktivnostima Privredne komore Srpske, regulativi, pristupu finansijama, kao i edukacijama u onlajn formatu putem platforme "E-edukacije" i uživo u Privrednoj komori.

Ona je napomenula da je platforma "InfoBiz PKRS" realizovana kroz projekat koji se zove "Kreiranje podrške `Help desk` za održavanje i unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u uslovima uzrokovanim kovidom 19.

"Projekat finansira EU i Njemačka, u okviru šireg `EU4biznisrikaveri` projekta i projekat ima za cilj unaprijediti informisanje članica Privredne komore Republike Srpske", rekla je Kokotova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana