Deset osoba da Daunovim sindromom završilo školu novinarstva

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Na Banjaluka koledžu danas je završena obuka za novinare za deset polaznika, osoba sa Daunovim sindromom, koji će praktičnu obuku nastaviti na RTRS-u, rekao je Srni direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić.

Jelić je naveo da će poslije prakse na RTRS-u osobe sa Daunovim sindromom uraditi i prvi intervju sa doktorom Vladom Đajićem, ambasadorom osoba sa Dauovim sindromom.

On je naveo da je edukacija sprovedna pod dirigentskom palicom profesora Nenada Novakovića, te da su polaznicima uručene diplome.

Prema Jelićevim riječima, pod Đajićevim pokroviteljstvom je priprema i izdavanje časopisa "Djeca sunca" u kojem će svoja novinarska znanja pokazati osobe sa Daunovim sindromom.

"S pravom mogu da kažem da je ovo istorojski događaj. Projekat `I ja želim biti novinar` jedan je od najvećih antistigmatskih projekata na ovim prostorima koji će poboljšati život osoba sa Daunovim sindromom, te je to način da se uključe u sve društvene aktivnosti", rekao je Jelić i naglasio da će se ovaj model primjenjivati i u svim zemljama regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana