Dejan Ljevnaić: Jahorina svjetski ski-centar zahvaljujući Dodiku i Viškoviću

A. J. R.
Dejan Ljevnaić: Jahorina svjetski ski-centar zahvaljujući Dodiku i Viškoviću

Istočno Sarajevo - Jahorina je, zahvaljujući podršci predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića, destinacija vrijedna pažnje i ski-centar koji sa sigurnošću može parirati najboljim svjetskim centrima, istakao je direktor Olimpijskog centra (OC) “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić se u utorak u Istočnom Sarajevu sastao sa Dodikom i Viškovićem, a na sastanku je razgovarano o investicijama koje su u toku na Jahorini, ali i o predstavljanju ove planinske ljepotice u svijetu. 

- Neizmjerno sam zahvalan na podršci u svakom pogledu, na zalaganju i pomoći prilikom realizacije svake od mnogobrojnih aktivnosti. Interesovanje koje Dodik i Višković pokazuju za Jahorinu nam je veliki vjetar u leđa i učinićemo sve da opravdamo ukazano povjerenje koje je u ovim trenucima od velikog značaja za mene kao direktora, ali i za sve zaposlene u OC-u - rekao je Ljevnaić.

Jahorina je u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Srpskoj, a nakon završenog prvog ciklusa investicija, koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema vještačkog osnježavanja, u toku su ozbiljni investicioni projekti. Pomoću više od 30 miliona KM, koji će biti uloženi u Jahorinu, biće iskazan puni potencijal ove planine.

- Uz podršku i pomoć predsjedavajućeg Predsjedništva te Vlade Srpske, vrijedno se radi na izgradnji prve kabinske gondole uz koju je u planu izgradnja i tri kilometra novih staza, te njihovo osnježavanje. Realizacijom tog projekta, osim komfora, biće eliminisane gužve skijaša u zimskoj sezoni - saopštili su iz OC “Jahorina”.

Dodali su da je u toku i zamjena starog ski-lifta na Poljicama, a planirana je i zamjena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga, kao i instalacija novih kapija i opreme na polazima liftova te  prvi veb-šop za prodaju ski-karata onlajn. Kako navode u OC “Jahorina”, u pripremi je i izgradnja najdužeg alpin kostera u ovom dijelu Evrope, koji će biti najveća ljetna atrakcija na Jahorini, dok se kod vještačkog jezera gradi ugostiteljski objekat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana