Davidovićeva otvorila Vivija fan end ran vikend festival

Srna
Davidovićeva otvorila Vivija fan end ran vikend festival

Banjaluka - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske otvorila je večeras u Banjaluci trkački festival "Vivija ran end mor vikend" koji je započeo zabavnom trkom "Kolor fan ran" humanitarnog karaktera.

Davidovićeva je istakla značaj ovog festivala jer doprinosi tome da Banjaluka dva dana bude regionalni centar zabave, sporta, muzike, ali i edukacije. "Čestitam organizatorima koji su odradili odličan posao, uz pomoć svih nas koji smo prepoznali značaj ovog događaja i omogućili svima koji danas i sutra borave u Banjaluci da uživaju u raznovrsnim sadržajima", rekla je Davidovićeva prilikom otvaranja festivala.

Ona je izrazila zadovoljstvo što festival značajno doprinosi i da se u sportu okušaju i najmlađi stanovnici i pokažu svoje sportsko umijeće.

"Za nas su oni najvažniji učesnici ovog festivala, jer smo poseban akcenat u okviru svojih aktivnosti stavili na školski sport i ovaj događaj je prilika da ukažemo na značaj bavljenja sportom od najranijeg uzrasta", rekla je Davidovićeva.

U okviru ovog festivala danas je održana i školska trka, u kojoj je učestvovalo više od 1.200 učenika osnovnih i srednjih škola.

Najbrže učesnike školske trke dočekala je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić koja istakla značaj banjalučkog polumaratona, koji je već postao brend među sportskim aktivnostima.

Organizatori festivala najavili su ranije da očekuju 7.000 učesnika i 20.000 posjetilaca, a u okviru njega biće održano i nekoliko koncerata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana