Danski kontejneri i drugim opštinama u regiji

Srna
Danski kontejneri i drugim opštinama u regiji

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je danas da će dio tehničke opreme, koju danski grad Odenze godinama donira prijedorskom preduzeću "Komunalne usluge", u narednom periodu dobiti i druge lokalne zajednice u ovoj regiji.


- Već imam obećanja da bi određeni broj ovih tehničkih pomagala mogao doći i u naše okolne lokalne zajednice - rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa predstavnicima komunalnog preduzeća iz Odenzea.

Đaković je podsjetio da je ovo preduzeće iz Danske prijedorskim "Komunalnim uslugama" do sada doniralo dva vozila za krupni otpad i oko 1.300 kontejnera zapremine 600 i 800 litara.

- Otvorili smo danas i pitanje koje ćemo zajedno sa kolegama iz Danske u pismu namjera ponuditi da gradovi Prijedor i Odenze uspostave bliže, prijateljske odnose i da ova saradnja bude podignuta na viši nivo - naveo je Đaković.

Šef transporta u komunalnom preduzeću iz Odenzea Lars Hansen potvrdio je da će biti i donacija kontejnera i za druge lokalne zajednice, radujući se budućoj saradnji.

Direktor "Komunalnih usluga" Prijedor Dujo Milanko rekao je da je sa ovim brojem kontejnera, koje su im darovali kolege i Danske, bar za tridesetak godina riješeno pitanje posuda za odlaganje smeća.

- Mi smo počeli distribuciju tih kontejnera i od iduće sedmice je nastavljamo intenzivno. Cilj nam je da u svaku sredinu dođe što više kontejnera - poručio je Milanko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana