Danas hladnije uz kišu i snijeg na planinama

Srna
Danas hladnije uz kišu i snijeg na planinama

BIJELjINA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno uz kišu, a u višim predjelima očekuje se susnježica i snijeg.

Sredinom dana biće promenljivo oblačno i pretežno suvo, a kiša će padati samo još ponegdje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne očekuje se zahlađenje uz nove padavine od sjevera ka jugu i istoku. U nižim predjelima padaće kiša, a u višim, uz pad temperature, kiša će preći u susnježicu i snijeg.

Ponovo će jačati sjeverni vjetar. Uveče i u noći na utorak očekuje se prestanak padavina, sve hladnije i vjetrovito vrijeme uz jak vjetar.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab do umjeren zapadni. Poslije podne jača sjeverni vjetar i uveče će biti jak, na jugu uz olujne udare.

Dnevna temperatura vazduha biće od devet do 15, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih.

Jutros je umjereno do pretežno oblačno, a kiša je zabilježena u većini područja, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00: Bjelašnica minus tri, Čemerno dva, Han Pijesak tri, Bihać četiri, Sokolac, Gacko, Mrakovica, Drvar i Kalinovik pet, Ribnik šest, Prijedor, Šipovo i Drinić sedam, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla, Novi Grad, Bugojno i Rudo osam, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Foča, Višegrad, Mrkonjić Grad, Srbac i Bileća devet, Zvornik 10, te Neum 12 stepeni Celzijusovih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana