Dan žalosti u Mostaru

Srna, GS
Dan žalosti u Mostaru

MOSTAR- U Mostaru je Dan žalosti povodom tragične smrti četiri osobe u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila proteklog vikenda.

Zastave su spuštene na pola koplja na zgradama Gradske uprave, Gradskog vijeća i javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Mostar.

Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužni su poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti, navodi se u saopštenju grada Mostara.

U subotu, 24. septembra, u večernjim časovima četiri osobe su poginule i četiri teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u mjestu Buna-Zaton, južno od Mostara.

Poginuli su članovi porodice Krstić, muž, žena i dijete - Boris (35), Marijana (34) i Robert (9), koji su bili u automobilu „reno senik“, kao i Mate Primorac (46) u automobilu BMW X5.

Teško su povrijeđena lica iz druga dva automobila, koja su učestvovala u sudaru BMW-a i „mercedesa“.

Trogodišnja djevojčica, ćerka stradalih Krstića jedina je preživjela u „renou“ i s teškim povredama je prebačena u SKB-u Mostar. Operisana je i  juče je bila u stabilnom stanju.

Ispraćaj porodice Krstić je danas u 15 časova ispred Gradske mrtvačnice "Bijeli Brijeg", a sahrana će potom biti obavljena na Rimokatoličkom groblju "Ortiješ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana