Cvijanović: Rajko Petrov Nogo - jedan od najvećih pjesnika našeg vremena

Srna
Cvijanović: Rajko Petrov Nogo - jedan od najvećih pjesnika našeg vremena

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća povodom smrti Rajka Petrova Noga njegovoj porodici i Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je sa iskrenim žaljenjem primila vijest o smrti Rajka Petrova Noga, pjesnika, književnog kritičara, akademika i senatora Republike Srpske.

"Otišao je jedan od najvećih pjesnika našeg vremena. Svojim bogatim stvaralaštvom, koje je dopiralo iz tradicije, mita, istorije i religije, ostavio je dubok i neizbrisiv trag u srpskoj književnosti", naglasila je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je ocijenila da njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu, srpsku kulturu i sve poštovaoce lika i djela našeg velikog pjesnika.

"Porodici Nogo i Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske upućujem izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Akademik i senator Republike Srpske Rajko Petrov Nogo preminuo je jutros u 77. godini.

Rođen je 13. maja 1945. godine u selu Borija, u Hercegovini, a kao dječak došao je u Sarajevo i tu započeo školovanje. Iz Sarajeva se 1982. godine preselio u Beograd.

Od 2000. godine predavao je poeziju i kritiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Za dopisnog člana Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske izabran je 27. juna 1997, a za redovnog 21. juna 2004. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana