Ćurić poželio djeci sa Kosmeta ugodan boravak u gradu

Srna
Foto: Srna

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poželio je danas djeci i nastavnicima sa Kosova i Metohije koji su doputovali u Trebinje, ugodan boravak u gradu i istakao da je Srbima sa Kosova i Metohije potrebna podrška koju su spremni da im pruže u Republici Srpskoj u svakom trenutku.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da je projekat "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" od izuzetnog značaja.

On je rekao da ga raduje što su djeca i prijatelji sa Kosova i Metohije i ove godine u Trebinju i što će biti sklopljena brojna prijateljstva, možda i kumstva, što je bila praksa prethodnih godina.

Kosovo i Metohiju, dodao je on, svi u Srpskoj nose u svojim srcima i ogromna je razlika kada se boravi na tom području i kada se priča o Kosovu i Metohiji.

"Lično sam se sa svojim saradnicima uvjerio kako je živjeti na Kosovu i Metohiji, nažalost veoma je teško, ljudi su izloženi stalnom pritisku. Njima ne treba pomoć, njima treba podrška koju smo mi spremni da pružimo u svakom trenutku", rekao je Ćurić, obraćajući se gostima u Kulturnom centru Trebinje.

On je zahvalio svim trebinjskim porodicama koje su primile djecu sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavnik iz Velike Hoče Novica Lukić istakao je da su djeca jako zadovoljna.

"Grad je prelijep, ono što smo mogli da vidimo od sinoć djeci se svidjelo. Nadam se da ćemo ovih sedam dana, koliko ćemo boraviti u Trebinju, provesti u sreći i radosti sa našim domaćinima i srodnicima iz Republike Srpske", rekao je Lukić.

Atanasija Đurić iz Orahovca, koja je prvi put u Trebinju, rekla je da je prezadovoljna svim što je do sada vidjela.

"Meni je ovdje super. Nikada nisam bila u Trebinju, sada se baš lijepo provodim", kaže Atanasija.

Viktorija Marković iz Velike Hoče istakla je da je i ona prvi put u Trebinju i da joj se sviđa grad.

"Drago mi je što smo ovdje, sa drugarima iz Trebinja se lijepo provodimo, pričamo o društvu, o školi. Planiramo da posetimo neka zanimljiva mjesta u Trebinju, ustanove kulture", rekla je Viktorija.

Djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije su danas obišli centar grada i u pratnji turističkog vodiča upoznali se sa istorijom Trebinja i kulturnim znamenitostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana