Ćulum umjesto Božovića u “Putevima RS”

M. M. B.
Ćulum umjesto Božovića u “Putevima RS”

BANjALUKA - Željko Ćulum obavljaće funkciju izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove “Puteva RS” umjesto Mlađena Božovića.

Nadzorni odbor “Puteva RS” postavio je Ćuluma za vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove “Puteva RS” do izbora kandidata za tu poziciju.

Nadzorni odbor ovog preduzeća razriješio je na lični zahtjev Mlađena Božovića funkcije vršioca dužnosti izvršnog direktora  za ekonomsko finansijske poslove “Puteva RS”.

Ove odluke Nadzorni odbor “Puteva RS” donio je krajem maja, a one su u petak objavljene u “Službenom glasniku”.

Na prijedlog vršioca dužnosti direktora “Puteva RS” Nenada Nešića, koji je i predsjednik DNS-a, Božović je postavljen na funkciju izvršnog direktora u “Putevima RS” početkom maja.

Božović je na tu funkciju postavljen nakon što nije prošao Nešićev prijedlog da on bude imenovan za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH.

Međutim, Božović je sredinom maja imenovan za šefa kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića koji je zasjeo u fotelju koja je trebalo da pripadne upravo Božoviću. Nakon toga, Božović je podnio zahtjev za smjenu sa pozicije izvršnog direktora u “Putevima RS”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana