Čubrilović: Unaprijediti položaj radnika “ŽRS”

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da resorno ministarstvo ima razumijevanja za probleme zaposlenih i zahtjeve Konfederacije sindikata za poboljšanje položaja radnika u preduzeću "Željeznice Republike Srpske" /ŽRS/ i unapređenje rada.

Čubrilović je naveo da je konačni cilj unapređenje položaja zaposlenih, ostvarivanje boljih poslovnih rezultata i uspostavljanje sistema koji je finansijski održiv i profitabilan.

Ministar Čubrilović, koji je razgovarao sa predsjednikom Konfederacije sindikata Republike Srpske Željkom Tepavčevićem i predsjednicima Sindikata Željezničara Srpske i Sindikata Mašinovođa koji djeluju u okviru Konfederacije sindikata, naveo je da je proces restrukturisanja "ŽRS" do sada ostvario napredak.

On je naglasio da su vidljivi rezultati sprovođenja predloženih mjera i aktivnosti, te da je kroz ravnopravno učešće svih relevantnih institucija i sindikata neophodno doći do najboljeg rješenja.

Na sastanku je konstatovano da su međusobna saradnja, otvoreni dijalog i dogovor sa svim učesnicima ključni za pronalaženje odgovarajućih rješenja u cilju unapređenja radno-pravnog statusa zaposlenih u "ŽRS" i prevazilaženja neriješenih pitanja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici Konfederacije sindikata Srpske upoznali su ministra o dosadašnjim aktivnostima sindikata o restrukturisanju "ŽRS" i informacijom o toku pripreme Kolektivnog ugovora, čiji je cilj unapređenje i popravljanje radno-pravnog statusa zaposlenih u ovom preduzeću.

Oni su naveli da su uprava preduzeća "ŽRS" i Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske reformskim procesima i sistemskim rješenjima sačuvali dostignuti nivo prava radnika i omogućili učešće reprezentativnih sindikata preduzeća u procesu restrukturiranja, ali da je neophodno dodatno unaprijediti radno-pravni status zaposlenih u "ŽRS". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana