Ćosić ugostio Filipa Lalovića, najboljeg matematičara

Srna
Foto: srna

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić upriličio je danas prijem za učenika Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Filipa Lalovića, koji je na Srednjoevropskoj matematičkoj olimpijadi u Zagrebu osvojio bronzanu medalju.

Ćosić je mladom i uspješnom matematičaru i fizičaru uručio sezonsku ski-kartu koja je obezbijeđena u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina", saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik je istakao da će uspješni učenici i studenti uvijek imati podršku Gradske uprave jer su oni najbolji predstavnici, garant budućnosti i razvoja Istočnog Sarajeva. On je zahvalio profesorima i rukovodstvu srednjih škola, koji imaju značajne zasluge za uspješno predstavljanje grada na regionalnim i međunarodnim takmičenjima i manifestacijama. Matematička olimpijada održana je u Zagrebu od 23. do 28. avgusta.

Prijemu kod gradonačelnika prisustvovali su i direktor Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Branka Kovačević i profesor matematike i fizike u toj školi Milica Drašković. Filip Lalović postizao je i do sada značajne rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike.

Na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike Lalović je osvojio prvo mjesto, dok je na regionalnom takmičenju iz informatike bio drugi. Na Republičkom takmičenju iz fizike, održanom onlajn prošle godine, ovaj uspješni srednjoškolac osvojio je prvo mjesto u konkurenciji 26 učenika drugog razreda srednje škole.

Kao učenik devetog razreda osnovne škole, učestvovao je na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi BiH, gdje je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana