Civilna zaštita: Održana pokazna vježba na rijeci Savi

Srna
Civilna zaštita: Održana pokazna vježba na rijeci Savi

GRADIŠKA - Pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite održali su danas na rijeci Savi u Gradišci pokaznu vježbu deminiranja, koja je dio doobuke za rad u deminerskim timovima.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je da su ronioci, koji su dio deminerskog tima, izvršili pokaznu vježbu lociranja i vađenja neeksplodiranog ubojitog sredstva zaostalog iz rata u koritu Save.

On je istakao da je deminerski tim osposobljen i opremljen za ovakve zadatke, što je potvrđeno i akreditacijom Republičke uprave civilne zaštite.

Novitović je podsjetio da od 1. novembra prošle godine do kraja prošlog mjeseca nije postojala komisija za deminiranje, ali da je taj problem riješen.

“Republička uprava je prošla postupak akreditovanja za deminiranje 27. maja i od 8. juna u punom kapacitetu izlazimo na teren na cijelom prostoru Srpske sa svim timovima za klasično humano deminiranje i uklanjanje neeksplodiranih sredstava”, rekao je Novitović.

Pokazna vježba u Gradišci održana je u saradnji sa policijom, pripadnicima Odsjeka civilne zaštite grada Gradiška i radio-amaterima iz Prijedora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana