Carević: Poziv građanima Srpske i Kusturici da posjete budvansku rivijeru

Srna
Carević: Poziv građanima Srpske i Kusturici da posjete budvansku rivijeru

PODGORICA - Predsjednik opštine Budva Marko Carević izjavio je da će sutra u Višegradu razgovarati sa opštinskim rukovodstvom o ekonomskoj saradnji, prvenstveno u oblasti turizma, i da će pozvati srpskog režisera Emira Kusturicu i građane Republike Srpske da ovog ljeta posjete budvansku rivijeru.

- Pred nama je ljetna turistička sezona, sutra smo gosti gradonačelnika Višegrada, posjetićemo Andrićgrad i biće nam čast da se susretnemo sa planetarno poznatim režiserom Emirom Kusturicom. Očekujemo da imamo dobre i prijatne razgovore i sastanke o projektu žBudva - evropski grad  - rekao je Carević Srni.

On je naveo da će tokom susreta biti razgovarano o ekonomskoj saradnji, prevashodno u oblasti turizma, čime želi uspostaviti kontinuitet saradnje.

-Očekujemo konstruktivan sastanak sa braćom u regionu. Pozvaću Višegrađane i građane Republike Srpske na ljetovanje na budvansku rivijeru. Da ovog ljeta dođu u Crnu Goru, jer je to nešto što je jako potrebno i građanima Republike Srpske, a i nama u Crnoj Gori - rekao je Carević.

Kada je riječ o virusu korona, Carević je rekao da za Crnu Goru nisu potrebni testovi, kao i da će, ako se neko i razboli, biti besplatno liječen o trošku države Crne Gore, a gostima kojima bude potrebno izdavaće se PCR testovi za povratak u njihove zemlje.

- To je nešto što će garantovati da svi naši gosti budu bezbjedni sa zdravstvenog aspekta - naveo je Carević.

On smatra veoma pozitivnim i to što je ukinuta putarina na putu Herceg Novi - Trebinje, jer donosi olakšice u finansijskom smislu, a i primjer je, kako je rekao, bratske i komšijske saradnje.

-Treba odati priznanje našim političarima za jednu takvu odluku. To je veliki doprinos i sve pohvale i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i permijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću koji su tako olakšali nesmetan protok ljudi i robe - naglasio je Carević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana